RAZVOJ SOFTVERA I BAZA PODATAKA

Moderno poslovanje se gotovo ne može zamisliti bez upotrebe informatičkih rešenja, pa samim tim i softvera za različite namene koji nam omogućavaju da brže i lakše ispratimo sve elemente poslovanja, izvršimo različite analize, pravovremeno reagujemo na probleme i otklonimo ih, organizujemo bazu podataka o klijentima i ostvarimo bolju komunikaciju sa njima, povećamo efikasnost i produktivnost zaposlenih, kao i da automatizujemo brojne poslovne procese koje bi bilo presporo raditi ručno. S toga ne čudi činjenica da je na tržištu prisutan veliki broj softverskih rešenja za različite namene, počevši od prostih knjigovodstvenih aplikacija, pa sve do robusnih ERP sistema.

Međutim, iako na tržištu postoji obilje različitih softverskih rešenja za gotovo sve namene, vrlo je česta situacija da nijedno od njih ne zadovoljava u potpunosti naše potrebe. Jedan od glavnih razloga je taj što su softverska rešenja koja su namenjena masovnoj distribuciji, sa namerom pravljena tako da budu univerzalna i da pokriju što veći broj mogućih scenarija i time nađu put do većeg broja korisnika. Iako to u teoriji zvuči kao odlična stvar, praksa je pokazala da neadekvatno i neprilagođeno softversko rešenje u poslovanju može izazvati i kontraefekat, odnosno negativno uticati na produktivnost i učiniti poslovni proces manje efikasnim. Time se stvara dvostruki gubitak, jer ne samo da smo potrošili novac za nabavku softvera, već i dodatno generišemo gubitak slabijim rezultatima. To ne mora uvek biti slučaj, ali nam ipak pomenuta činjenica sugeriše da treba imati ogromnu dozu opreza prilikom odabira rešenja na koje ćemo osloniti dalje poslovanje.

Zajedničkom saradnjom do najboljeg mogućeg rešenja

Samim tim, pronalaženje odgovarajućeg rešenja, nikako nije trivijalna stvar i treba obratiti pažnju na veći broj faktora od kojih je možda i najvažnije to koliko se neko rešenje uklapa u zacrtane postulate naše firme i još bitnije, ustaljenu metodologiju rada. Ukoliko odaberemo previše kompleksno rešenje, koje sadrži više opcija nego što nam je potrebno, bespotrebno ćemo povećati vreme potrebno za implementaciju i obuku, što stvara dodatne troškove, istovremeno smanjujući produktivnost zaposlenih. Sa druge strane, ukoliko je rešenje previše jednostavno i ne sadrži sve nama potrebne opcije, jasno je da njime nećemo postići ono što želimo, niti ispuniti zacrtane ciljeve.

Šta god da je razlog nemogućnosti korišćenja postojećih proizvoda, rešenje tog problema leži u izradi softvera od nule, prilagođenog vašim nacrtima i zamislima, od samog starta vodeći računa o vašim željama i potrebama. Juratech Systems se specijalizovao upravo za ovakvu vrstu usluge koja obuhvata planiranje, razvoj, testiranje i implementaciju svih vrsta softvera i baza podataka, pri čemu ste vi od početka uključeni u razvoj uključeni u svim fazama razvoja, kao neko ko najbolje poznaje specifičnosti koje je potrebno adekvatno integrisati u novonastalo softversko rešenje.

Juratech Systems prepoznaje značaj profesionalne komunikacije i poštovanja rokova