IZRADA WEB SAJTOVA I APLIKACIJA

Ukoliko na trenutak obratimo pažnju na navike današnjih potrošača, kao i aktuelne trendove na tržištu, primetićemo da sve više ljudi počinje da koristi blagodeti modernih tehnologija, a prevashodno svetske globalne mreže, poznatije kao “internet”. Ovaj trend je dodatno pojačan u poslednjih nekoliko godina kada su prenosni uređaji s mogućnošću pristupa internetu poput laptopova, tablet računara i smart mobilnih telefona, postali pristupačni širokom krugu korisnika. Danas, putem interneta, između ostalog, čitamo novine i časopise, školujemo se, kupujemo proizvode i usluge, gledamo filmove i serije. Socijalizacija se takođe u značajnoj meri preselila na internet, tako sve više firmi prepoznaje neophodnost prisustva na facebook-u, Instagram-u, Twitter-u i drugim sličnim servisima.

Imajući sve to u vidu, postaje jasno da prisustvo na internetu odavno više nije stvar želje ili prestiža, već predstavlja apsolutni imperativ za svaki privredni subjekat, bez obzira na veličinu, formu, delatnost kojom se bavi ili tržišta na kojima posluje. Istraživanja pokazuju da je danas važnije biti prisutan na internetu, nego na nekoj fizičkoj lokaciji, tako da se više i ne postavlja pitanje “da li mi je potreban web sajt”, već “kakav web sajt mi je potreban”. To pitanje sve više dobija na važnosti, jer, zahvaljujući napretku tehnologije, web sajtovi ne moraju više biti, a obično i nisu, samo produžena vizit karta na internetu, već sveobuhvatni dinamički portali za korisnike putem kojih vašim klijentima ili potencijalnim klijentima možete pružati veliki broj različitih servisa kao što su kalkulatori ili konfiguratori vaših proizvoda i usluga, web prodavnice, uvid u račune i transakcije, pružanje korisničke i servisne podrške, forme za reklamacije, primedbe i slično.

Portfolio

Prilagodite izgled i funkcionalnost sajta vašem poslovanju

Samim tim, napraviti funkcionalan i upotrebljiv web sajt nije nimalo trivijalan zadatak. On treba da bude, pre svega, informativan, pregledan, jednostavan za korišćenje i svrsishodan. Ukoliko web sajt pati od manjka opcija i nije dovoljno informativan, postaje neinteresantan za korisnike. Sa druge strane, ukoliko je opterećen viškom sadržaja, postaje previše komplikovan za korišćenje i otežava pronalaženje potrebnih informacija. Neophodno je pronaći balans. Web sajt zahteva i konstantno unapređivanje funkcionalnosti i ažuriranje sadržaja kako bi ostao svež i zadržao pažnju posetilaca. Pored toga, u poslednje vreme se velika pažnja mora posvetiti prilagođavanju različitim rezolucijama i veličinama ekrana, jer se isti mogu posećivati koristeći velike kućne TV ekrane od 50 i više inča, ali i na značajno manjim ekranima mobilnih telefona. Takođe, nakon što se web sajt načini dostupnim na svetskoj globalnoj mreži, potrebno je izvršiti optimizaciju za internet pretraživače, kako bi potencijalni klijenti mogli lakše da vas pronađu u moru sadržaja kojim je internet preplavljen.

Juratech Systems je u mogućnosti da vam ponudi kompletnu uslugu planiranja, dizajniranja, razvoja i optimizacije web sajta po sistemu “ključ u ruke”, što takođe podrazumeva i zakup hostinga i domena, kao i održavanje web sajta nakon postavljanja na internet. Takođe, možemo pružiti kompletnu logističku podršku vašim zaposlenima prilikom ažuriranja sadržaja, kao i korisničku podršku posetiocima. Dodatno, možemo dizajnirati i vašu facebook stranicu, kao i druge grafičke elemente koji čine vaš vizelni identitet. Ovako zaokružen skup usluga će vam omogućiti da ostvarite prisustvo na internetu i budete primećeni, uz minimum vašeg angažmana.